Warehouse Waalwijk BREEAM

“A centre court for national and international logistics.”

VDG Real Estate en Next Level presenteren Warehouse Waalwijk: een modern, duurzaam en aantrekkelijk logistiek centrum van 34.000 m2, gelegen in Nederlands ultieme logistieke hotspot Waalwijk. 

Documenten

Keurmerken

  • BREEAM
  • ISO 14001
  • VCA
  • FSC
  • Bewuste Bouwers
Ambitie
Very Good
Status
Start uitvoering kwartaal 2 2021

Op bedrijventerrein Haven te Waalwijk, is door UniNext in mei 2021 gestart met de realisering van een modern, duurzaam en aantrekkelijk logistiek centrum van 32.461 m2 warehouse, en 1.854 m2 kantoorruimte, direct gelegen aan de Waalwijkse Haven en de A59. Ontwikkelaar UniNext is een coalitie tussen Van Dijk Groep (VDG Real Estate) en Next Level.
Het ontwerp bestaat uit een warehouse opgedeeld in twee DC’s inclusief mezzaninevloeren. In het ontwerp en buitenterrein is veel aandacht uitgegaan naar ecologische- en groenvoorzieningen. Warehouse Waalwijk zal bij oplevering beschikken over een BREEAM-NL certificering ‘Very Good’ en scoort daarmee op het gebied van duurzaamheid substantieel beter dan de wettelijke normen – de standaard voor alle ontwikkelingen van VDG Real Estate. Zo is het bedrijfspand onder meer uitgerust met LED-verlichting, warmtepompen, VRF-systeem en zonnepanelen. De oplevering staat gepland in kwartaal 3 2021.

Opdrachtgever
Uninext B.V.
Architect
Palazzo
Constructeur
Bouw-adviesbureau van der Zanden BV
Assessor
Lois Advies
Aannemer bouwkundig
Unibouw B.V.
Aannemer elektrotechniek
Mackelenbergh Electro
Aannemer werktuigbouwkundig
Willems Uden Technische Installaties
Aannemer sprinklertechniek
Unica Fire Safety

Bouwproces