Aanleg waterput in samenwerking met Stichting Saidia

Aanleg waterput in samenwerking met Stichting Saidia Lugula A, Tanzania

Water is van levensbelang. Daarom zullen er altijd waterputten nodig zijn om de lokale bevolking te voorzien van schoon en veilig drinkwater.

Het dorp Lugula A nabij Sumve in Tanzania telt ongeveer 800 inwoners. Watervoorziening was niet aanwezig. Wel zijn er enkele poeltjes waar water uit gehaald kon worden maar dit is geen schoon water.

Bij de totstandkoming van een waterput wordt de hele lokale bevolking betrokken.  Mensen uit het dorp dragen zorg voor eten, drinken en slaapplaatsen voor de ervaren puttenbouwers. Tevens is de lokale bevolking behulpzaam bij de bouw en het aanleveren van materialen zoals zand, grind en betonijzer. Het is zwaar werk en alles wordt met de hand gedaan.

Nadat de put gegraven is, wordt er rondom de put een goede vloer gelegd, hiervoor worden veel stenen gebruikt. Daarna wordt de pomp geplaatst en alles netjes afgewerkt. Tenslotte komt er nog een hekwerk rondom de pomp zodat er geen wilde dieren bij de put kunnen komen en alles schoon blijft.

Het Hendrik van Dijk Fonds heeft in het najaar van 2020 een donatie gedaan voor de realisatie van deze volledige waterput.

Andere projecten

Uitbreiding New Horizon Community School door Run for Rio

Uitbreiding New Horizon Community School door Run for Rio

Kalagala, Oeganda

In 2020 is de eerste fase van de New Horizon Community School al gerealiseerd. Deze bestond  uit drie leslokalen, een …
Bekijk meer
Twee nieuwe klaslokalen voor de Nakaluba Secondary School

Twee nieuwe klaslokalen voor de Nakaluba Secondary School

Lusulu, Zimbabwe

Als gevolg van economische achterstand en maatschappelijke ongelijkheid hebben mensen in zuidelijk Afrika minder toegang tot kennis en minder mogelijkheden …
Bekijk meer
Bouw en renovatie keuken bij een tweetal scholen in Ghana

Bouw en renovatie keuken bij een tweetal scholen in Ghana

In juli 2022 is gestart met de bouw van een keuken op de Mampongteng school, dit in samenwerking met ouders …
Bekijk meer