Hendrik van Dijk Fonds

“Geen pech hebben is voldoende geluk”

Hendrik van Dijk

Het Hendrik van Dijk fonds steunt bouwkundige en infrastructurele projecten in derdewereldlanden. De stichting is in 1994 opgericht door Hendrik van Dijk vanuit de overtuiging dat er door innovatieve technieken toe te passen en samen te werken met lokale partijen, met beperkte middelen veel vooruitgang kan worden geboekt. “Geen pech hebben is voldoende geluk”, is een bekende uitspraak van Hendrik van Dijk. Het fonds is in het leven geroepen omdat helaas niet iedereen wordt geboren met hetzelfde geluk. Sinds zijn overlijden in 2011 wordt de stichting beheerd door zijn kinderen en drs. Anton van Zeeland.

Over Hendrik van Dijk

Hard werken, niet zeuren en met beide benen op de (Gemertse) grond blijven staan

Hendrik van Dijk (1944 – 2011) is de grondlegger van wat nu de Van Dijk Groep is. Een startkapitaal had hij vijftig jaar geleden niet, een ijzeren wil om zijn ideeën te verwezenlijken wel. Als ondernemer, maar ook als mens ging hij zijn eigen weg. Lees meer over zijn interessante levensverhaal.

Lees meer
Projecten

Het Hendrik van Dijk Fonds heeft al meerdere projecten succesvol afgerond in Afrika, Centraal Amerika en Azië, daar zijn wij trots op!

Lees hier meer over onze projecten.

Regenwatertanks door Hart & Handen in actie

Regenwatertanks door Hart & Handen in actie

Grand Kasaï, Congo

Stichting “Hart & Handen in actie” houdt zich al sinds 2017 bezig met schoon drinkwater projecten in Congo. Voor veel …
Bekijk meer
Renovatie waterpomp

Renovatie waterpomp

Sri Lanka

Stichting Pikaspon is geen onbekende voor het Hendrik van Dijk Fonds. Al vanaf 2008 hebben wij diverse projecten van deze …
Bekijk meer
Klaslokalen fase 3 bij New Horizon School

Klaslokalen fase 3 bij New Horizon School

Kalagala, Oeganda

In 2022 heeft het Hendrik van Dijk Fonds al een financiële bijdrage geleverd voor het realiseren van extra klaslokalen voor …
Bekijk meer
Financieel

De bestuursleden van het Hendrik van Dijk Fonds ontvangen geen beloning

Bekijk de jaarverslagen om meer te weten te komen over het fonds en de financiën.

 

Lees meer