VDG Warehouse Schiphol II

Modern en Duurzaam warehouse

VDG Warehouse Schiphol II: 9.636 m2 op een absolute toplocatie en bestaat uit twee units. Unit 2 is reeds verhuurd en unit 1 met 2.514 m2 warehouse en 359 m2 kantoor is nog beschikbaar voor verhuur.

Duurzaam en innovatief

Het meest duurzame en innovatieve bedrijventerrein van Europa worden, dát is de ambitie van Schiphol Trade Park. Gelegen op een unieke zichtlocatie langs de A4, ontwikkelt VDG Real Estate twee hoogwaardige, duurzame en moderne warehouses: VDG Warehouse Schiphol en VDG Warehouse Schiphol II.

VDG Warehouse Schiphol II omvat 9.636 m2 moderne logistieke ruimte en bestaat uit twee units. Waar unit 2 reeds is verhuurd is unit 1 met 2.514 m2  warehouse en 359 m2  kantoor nog beschikbaar.

Het warehouse wordt gekenmerkt door een centrale locatie, uitstekende zichtbaarheid vanaf de A4 en high-end bouwtechnieken. Met luchthaven Schiphol op enkele minuten en een directe aansluiting op snelweg A4 biedt VDG Warehouse Schiphol II de gedroomde uitvalbasis voor een efficiënt logistiek proces.

 

Unit 1 Unit 2
Warehouse 2.514 m2 5.016 m2
Mezzanine 456 m2
Kantoor 359 m2 1.291 m2
Loading Docks 2 6
Deuren op maaiveld 1 1
Parkeerplaatsen  23 56
Beschikbaarheid Te huur Verhuurd

Schiphol Trade Park

Multimodale bereikbaarheid
Schiphol Trade Park biedt ondernemers een inspirerende omgeving waar duurzaamheid en innovatie samenkomen: de ambitie bestaat om het meest duurzame bedrijvenpark van Europa te worden. Bij de ontwikkeling van het terrein heeft ook de bereikbaarheid topprioriteit en dat is te merken. Het bedrijventerrein is gesitueerd op een unieke zichtlocatie aan snelweg A4 en heeft daaraan tevens een eigen op- en afrit. Via de A5 is de haven van Amsterdam binnen 15 minuten te bereiken. Daarnaast is Schiphol Trade Park rechtstreeks verbonden met de N201. Via de OLV (Ongestoorde Logistieke Verbinding) staat elke vrachtwagen bovendien binnen 10 minuten op het platform van Schiphol. Tenslotte heeft het terrein directe aansluiting op de toekomstige HST Cargo.

 

Zichtlocatie
Het distributiecentrum ligt op een unieke zichtlocatie, pal naast de snelweg A4. Een locatie waar iedere werkdag gemiddeld 190.000 auto’s rijden. De ideale plek om uw bedrijf zichtbaar te maken.

Over de weg

Door de lucht

Over het water

Direct aan A4 Schiphol 10 min Amsterdam Haven 15 min
5 min tot A5 Rotterdam Airport 50 km Rotterdam Haven 90 km
3 min tot N201 Lelystad Airport 70 km

 

In verbinding met omgeving

Voor de ontwikkeling van Schiphol II zijn ontwerpkeuzes gemaakt die de ecologische waarde voor de omgeving versterken.
Zo faciliteert het warehouse niet alleen een efficiënt logistiek proces, maar creëert het ook ruimte voor meer groen en biodiversiteit.

Design
Met groene gevels en panelen aan weerszijden presenteert VDG Warehouse Schiphol II zich als een uiterst duurzaam distributiecentrum. De ontwikkeling staat met zijn ecologische elementen niet alleen in verbinding met de omliggende natuur, maar tevens met de naastgelegen ontwikkeling VDG Warehouse Schiphol I. De groene gevels lopen, met een tussenruimte, in elkaar over en versterken met hun kleine onderlinge verschillen de biodiversiteit van de omgeving.

Met de loadingdocks gesitueerd in het midden en en de slim geïntegreerde kantoorruimten aan de buitenzijde van het gebouw heeft het warehouse een strak en modern uiterlijk waarbij de logistieke functie niet direct in het oog springt. Het design past daardoor perfect in de omgeving.

Fijne werkomgeving
VDG Warehouse Schiphol is een buitengewoon comfortabele werkplek. Werken in een groene, goed verlichte omgeving doet de mens goed – en dat geldt zowel voor de medewerkers op kantoor als in het warehouse.

Adres
Dreamstreet 51 / Contour avenue 81, Hoofddorp.

Overtreft duurzaamheidsstandaarden

Duurzaamheid
VDG Warehouse Schiphol zal bij oplevering beschikken over een BREEAM-NL certificering ‘Excellent’ en scoort daarmee op het gebied van duurzaamheid substantieel beter dan de wettelijke normen – de standaard voor alle ontwikkelingen van VDG Real Estate. Zo is het bedrijfspand onder meer uitgerust met LED-verlichting, een centraal VRF airconditioningsysteem, warmtepompen en zonnepanelen.

Features

Specificaties

Magazijnvloer
Vloerbelasting: 5.000 kg/m² met een puntbelasting van 80 kN
Vloerbelasting expeditie: 5.000 kg/m²
Vloervlakheid: NEN2747, cat. 3
Verlichting: Energiezuinige LED-verlichting met een lichtintensiteit van 200 lux en 300 lux in het expeditie gebied
Wandcontactdozen: Voldoende 230V/16A en 400V/16A
Brandblussysteem: Gecertificeerde sprinklerinstallatie, type ESFR (K25) in overeenstemming met CCV
Loading docks
Specificaties loading docks:

 

  • Elektrisch bediende deur van 3,2 x 3,2 meter met vensters
  • Elektrisch hydraulisch dockleveller met een dynamisch hefvermogen van 60 kN volgens NEN 1398
  • Dockshelter met bumpers en wieldwingers
Laadkuil: Betonnen laadkuil
Mezzanine (optioneel)
Maximale vloerbelasting: 750 kg/m²
Balustrade: Voorzien van een laadzone en kantelbare afrastering
Kantoor
Indeling: Flexibel, in overeenstemming met huurder
Hoogte: 2.6 m1
Vloer: Beton met een op cementdekvloer
Verwarmingssysteem: Centraal VRF airconditioningsysteem die op energiezuinige wijze koelt, verwarmt en ventileert. De zones kunnen hierdoor apart van elkaar geregeld worden
Sanitaire voorzieningen: Volledig uitgerust toilet met sanitaire voorzieningen, voorzien van keramische vloertegels op elke verdieping
Plafond en verlichting: Verlaagd plafond, voorzien van energiezuinige LED-verlichting met een gemiddelde lichtintensiteit van 500 lux. Voorzien van bewegingssensoren.
Bekabeling en wandcontactdozen: 3 x dubbele wandcontactdozen + 3 datapunten per 25 m2
Terrein
Auto’s en vrachtwagens afzonderlijke
verkeersstromen:
ja
Duurzaamheid
BREEAM-NL certificering: ‘Excellent’

Planning

VDG Unibouw start in het eerste kwartaal van 2021 met de bouw van VDG Warehouse Schiphol II.
De oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2021.

 

Other projects

VDG Warehouse Schiphol

VDG Warehouse Schiphol

VDG Warehouse Schiphol

Show more
VDG Warehouse Schiphol BREAAM

VDG Warehouse Schiphol BREAAM

Show more
VDG Warehouse Schiphol II BREEAM

VDG Warehouse Schiphol II BREEAM

Show more