VDG Real Estate ontwikkelt 12.500 m² state-of-the-art bedrijfspand inclusief hoofdkantoor voor HatchTech in Foodvalley Veenendaal

Gemert, 8 april 2021 | Omdat HatchTech Group ‘uit het jasje is gegroeid’ ontwikkelt VDG Real Estate een nieuw hoofdkantoor op maat. Het betreft 12.500 m2 nieuwbouw op een perceel van 19.000 m2. De ontwikkeling is gelegen in de Veenendaalse Foodvalley, het hart van de bloeiende agrifood-sector in Nederland. Het wordt de thuishaven voor alle HatchTech-merken: een creatieve broedplaats voor nieuwe ideeën en innovaties. Unibouw start in de tweede helft van 2021 met de bouw.

HatchTech ontwikkelt high-performance technologieën zoals broedsystemen en transportinnovaties voor wereldwijde voedselproducenten en andere klanten. Naast het hoofdkantoor in Veenendaal heeft HatchTech vestigingen in China en Oekraïne.

Erik van Dijk, directeur VDG Real Estate, over de ontwikkeling: “Een vooruitstrevend en ambitieus bedrijf als HatchTech verdient een toekomstbestendig hoofdkantoor dat aan de laatste eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid voldoet én dat daarnaast volledig is afgestemd op de eisen en wensen van de gebruiker.”

COO van HatchTech Group Ellen Poodt beaamt dat er is gekozen voor een vraaggestuurde aanpak: “Ons nieuwe hoofdkantoor is ontworpen vanuit de wensen en behoeftes van onze medewerkers en omgeving. Eén van de eerste stappen was het betrekken van onze collega’s. Hoe zien zij de toekomst voor HatchTech, en hoe zou de werkplek daaraan bij kunnen dragen? Dit heeft geleid tot een licht, speels en transparant ontwerp dat aan alle kanten verbinding, innovatie en interactie ademt. Daarnaast heeft de architect gezorgd voor een natuurinclusief ontwerp dat past in de omgeving en waarin veel oog is voor groen en duurzaamheid. Een combinatie waar we erg trots op zijn. We kunnen niet wachten om hier met alle collega’s onder hetzelfde dak samen te werken.”

“Met de fundering voor dit nieuwe pand, leggen we ook de fundering voor verdere, stabiele groei van ons bedrijf en de agrifood-sector”, aldus CEO van HatchTech Group Tjitze Meter. “Een creatieve, inspirerende omgeving is onmisbaar om innovatie en vooruitgang mogelijk te maken en te stimuleren. Behalve een werkplek, zal het nieuwe hoofdkantoor bovenal een ontmoetingsplek zijn. Een plek om klanten en relaties te ontvangen.”

Vanzelfsprekend is duurzaamheid een belangrijk thema voor een vooruitstrevend bedrijf als HatchTech. Daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen om in te zetten op zonne-energie door het bedrijfsdak te beleggen met zonnepanelen van VDG Solar. Daarnaast staat het gebouw straks in verbinding met de ecologie in de omgeving door bijvoorbeeld bijzondere aandacht voor de beplanting.

Uniek aan deze ontwikkeling is de snelheid. Normaal gesproken kan het proces van initiatief tot realisatie meerdere jaren in beslag nemen. In dit geval niet. De contracten zijn onlangs getekend, Unibouw zal over enkele maanden starten met de bouw en naar verwachting is het hoofdkantoor medio 2022 operationeel.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

Gemert, 14 december 2023| VDG Real Estate heeft het state-of-the-art ontwikkeling VDG Warehouse Helmond verkocht aan Macquarie Asset Management. Het …
Lees meer