VDG Real Estate verkoopt state-of-the-art en natuurinclusief VDG Warehouse Ede van 13.000m² aan Macquarie Asset Management

Gemert, 22 februari 2023| VDG Real Estate heeft VDG Warehouse Ede verkocht aan wereldwijde asset manager Macquarie Asset Management. VDG Warehouse Ede is een future proof warehouse bestaande uit 6.850 m2 moderne logistieke ruimte, 3.600 m2 kantoor, 1.300 m2 mezzanine en 1.300 m2 showroom.

VDG Warehouse Ede bevindt zich op een A-locatie in het hart van de bloeiende agrifood-sector in Nederland: Food & Businesspark Ede. Naast dat deze locatie in het hart van de FoodValley ligt, bevindt VDG Warehouse Ede zich op een zichtlocatie aan de snelwegen A12 en A30.

De ontwikkeling kenmerkt zich door een licht, speels en transparant ontwerp dat aan alle kanten verbinding, innovatie en interactie ademt. Naast het architectonische ontwerp en detail voor groen, voldoet VDG Warehouse Ede ook aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden. Zo beschikt deze ontwikkeling over een BREAAM ‘Excellent’ certificering en wordt het dak volledig getransformeerd tot een lokale opweklocatie voor duurzame energie middels zonnepanelen.

VDG Warehouse Ede is volledig verhuurd en op maat ontwikkeld voor huurder HatchTech. HatchTech is een innovatieve, hightech ontwikkelaar en leverancier van turn-key broederij projecten. Een toonaangevend bedrijf dat pluimveebedrijven wereldwijd in staat stelt het genetisch potentieel van hun vogels te maximaliseren. Met het hoofdkantoor in Nederland en kantoren in China en Oekraïne ondersteunt HatchTech klanten in meer dan 40 landen.

Macquarie Asset Management opereert al ruim 15 jaar in de Europese logistieke vastgoedsector. Christian Goebel, co-head van Macquarie Asset Management’s Core/Core-Plus Real Estate Strategy: “We zijn verheugd om deze geavanceerde logistieke faciliteit aan onze portefeuille toe te voegen. VDG Real Estate heeft een indrukwekkend asset gecreëerd dat is ontworpen om aan alle evaluerende behoeften van de huurder en hun consumenten te voldoen middels de state-of-the-art faciliteiten.”

Erik van Dijk, eigenaar VDG Real Estate: “Wij zijn trots dat dit hoogwaardige, duurzame en toekomstgerichte VDG Warehouse Ede is verkocht aan Macquarie Asset Management. De verkoop laat zien dat de vraag naar core product ook in een veranderende markt aanblijft.”

Over VDG Real Estate
VDG Real Estate is een ‘A tot Z-ontwikkelaar’ die zich bezighoudt met projecten vanaf 10.000 m2. Momenteel is er ruim 1 miljoen m2 in ontwikkeling met het zwaartepunt op logistieke- en industrieel vastgoed. De focus ligt hierbij op duurzaamheid, design, waardebehoud richting de toekomst en het leveren van maatwerk. Door intensieve interne en externe samenwerkingen biedt VDG Real Estate een marktunieke one-stop-shop die staat voor snelheid en kwaliteit.

VDG Real Estate is onderdeel van Van Dijk Groep: www.vandijkgroep.nl.

Over Macquarie Asset Management
Macquarie Asset Management is een wereldwijde vermogensbeheerder die streeft naar een positieve impact voor iedereen. Vertrouwd door instellingen, pensioenfondsen, overheden en individuen om wereldwijd ongeveer € 520 miljard aan activa te beheren, bieden we toegang tot gespecialiseerde beleggingsexpertise in een reeks van mogelijkheden, waaronder infrastructuur, groene investeringen, onroerend goed, landbouw en natuurlijke activa, activafinanciering, particuliere kredieten, aandelen, vastrentende waarden en multi-activaoplossingen.

Macquarie Asset Management maakt deel uit van Macquarie Group, een gediversifieerde financiële groep die klanten vermogensbeheer, financiën, bankieren, advies en risico- en kapitaaloplossingen biedt voor schulden, aandelen en grondstoffen. Macquarie Group, opgericht in 1969, heeft meer dan 19.000 mensen in 33 markten in dienst en is genoteerd aan de Australian Securities Exchange.

Alle cijfers per 30 september 2022. Ga voor meer informatie naar www.macquarie.com.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

Gemert, 14 december 2023| VDG Real Estate heeft het state-of-the-art ontwikkeling VDG Warehouse Helmond verkocht aan Macquarie Asset Management. Het …
Lees meer