VDG Real Estate verkoopt VDG Four portfolio 67.000 m² aan Macquarie Asset Management

Gemert, 15 juni 2022 | VDG Real Estate heeft VDG Four Portfolio van in totaal 67.000 m2 verkocht aan het Australische Macquarie Asset Management – een wereldwijde financiële dienstverlener. De portefeuille bestaat uit drie state-of-the-art logistieke nieuwbouwobjecten, strategisch gelegen in Nederlands logistieke hotspotregio’s.

Reeds is honderd procent verhuurd aan zowel nationale als internationale huurders. LSE Logistics betrok in Venlo een ontwikkeling van 14.000 m2. In Ede wordt een object op maat gerealiseerd van 13.000 m² voor huurder HatchTech. In Helmond wordt tenslotte een bedrijfsruimte van 40.000 m2 gerealiseerd voor huurder Modexpress. Alle objecten worden of zijn gebouwd door bouwbedrijf Unibouw – onderdeel van Van Dijk Groep – en medio 2023 opgeleverd.

Koper Macquarie Asset Management investeert al vijftien jaar in de Europese logistieke vastgoedsector en beheert een portefeuille met 67 objecten in Denemarken, Finland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Chrsitian Goebel, co-hoofd van Macquarie Asset Management’s Core/Core-Plus Real Estate strategie : “Wij zijn verheugd met de uitbreiding van onze logistieke voetafdruk die wij hiermee doen. Door de combinatie van de strategische posities langs de assen van Europa’s supply chain netwerken en toekomstgerichte faciliteiten, zal deze portefeuille helpen om aan de eisen van huurders en consumenten te voldoen in de zich evoluerende digitale economie. ”

Erik van Dijk, eigenaar VDG Real Estate: “Een portefeuille als deze met bijzonder hoogwaardige, duurzame en toekomstgerichte objecten verdient niets minder dan een betrouwbare koper als Macquarie Asset Management. Dat geldt bovendien ook voor onze gewaardeerde gebruikers. Om deze reden is deze deal off-market tot stand gekomen.”

VDG Real Estate werd commercieel geadviseerd door 1530 Real Estate en juridisch bijgestaan door CMS. Savills trad op als commercieel adviseur namens de koper.

Over Macquarie Asset Management
Macquarie Asset Management streeft naar het leveren van een positieve impact voor iedereen en beheert meer dan 523 miljard euro aan activa wereldwijd voor instellingen, pensioenfondsen, overheden en particulieren. Het biedt toegang tot gespecialiseerde beleggingsexpertise op een aantal gebieden, waaronder infrastructuur, groene beleggingen, vastgoed, landbouw en natuurlijke activa, activafinanciering, particulier krediet, aandelen, vastrentende beleggingen en multi-asset oplossingen.

Macquarie Asset Management maakt deel uit van Macquarie Group. Opgericht in 1969, is Macquarie Group een gediversifieerde financiële groep die haar cliënten oplossingen biedt op het gebied van vermogensbeheer, financiering, bankieren, advies, risico en kapitaaloplossingen inzake schuld, vermogen en grondstoffen. Macquarie Group heeft in totaal circa 18.000 medewerkers in dienst in 33 markten. De groep staat geregistreerd op de Australian Securities Exchange.

Alle cijfers per 31 maart 2022. Voor meer informatie kunt u terecht op macquarie.com.

Over VDG Real Estate
VDG Real Estate is een ‘A tot Z-ontwikkelaar’ die zich bezighoudt met projecten vanaf 10.000 m2. Momenteel is er ruim een miljoen vierkante meter in ontwikkeling met het zwaartepunt op logistieke en industrieel vastgoed. De focus ligt hierbij op duurzaamheid, design, waardebehoud richting de toekomst en het leveren van maatwerk. Door intensieve interne en externe samenwerkingen biedt VDG Real Estate een marktunieke one-stop-shop die staat voor snelheid en kwaliteit.

VDG Real Estate is onderdeel van Van Dijk Groep: www.vandijkgroep.nl.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

Gemert, 14 december 2023| VDG Real Estate heeft het state-of-the-art ontwikkeling VDG Warehouse Helmond verkocht aan Macquarie Asset Management. Het …
Lees meer