Eerste paal VDG Warehouse Schiphol II de grond in

Gemert, 5 juli 2021 | De eerste paal van VDG Warehouse Schiphol II, een state-of-the-art nieuwbouwontwikkeling van VDG Real Estate, is de grond in gegaan. Daarmee is de start van de bouw afgekondigd door het aan VDG Real Estate gelieerde bouwbedrijf Unibouw. Naar verwachting wordt VDG Warehouse Schiphol II in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. Het warehouse wordt gedeeltelijk op maat ontwikkeld voor huurder Cavalier Logistics.

Cavalier Logistics en VDG Real Estate proosten op de eerste paal van VDG Warehouse Schiphol II

VDG Warehouse Schiphol II
VDG Warehouse Schiphol II omvat 10.000 m2 moderne logistieke ruimte en bestaat uit twee units waarvan er één reeds is verhuurd aan Cavalier Logistics. Een unit bestaande uit 2.517 m2 warehouse en 355 m2 kantoorruimte is nog beschikbaar voor verhuur. Het warehouse wordt gekenmerkt door een centrale locatie, uitstekende zichtbaarheid vanaf de A4, een natuurinclusief en duurzaam ontwerp en high-end bouwtechnieken. Luchthaven Schiphol ligt op enkele minuten afstand en het object heeft een directe aansluiting op snelweg A4.

“Deze specificaties maken dat VDG Warehouse Schiphol II de gedroomde uitvalbasis is voor een efficiënt logistiek proces,” aldus VDG Real Estate eigenaar Erik van Dijk. “Bovendien biedt VDG Real Estate huurders, in dit geval Cavalier Logistics en een nog onbekende huurder, de kans om de ontwikkeling mede vorm te geven. Hoe eerder in het ontwikkelproces de nieuwe huurder bekend is, hoe beter wij het bedrijfspand kunnen afstemmen op diens wensen en eisen.”

Schiphol Trade Park
De nieuwbouwontwikkeling is gelegen op Schiphol Trade Park dat de ambitie heeft om het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te zijn. Er wordt zodoende ingezet op groene energie, hergebruik van grondstoffen, duurzame mobiliteit en een duurzame omgang met water. Bedrijven die zich op Schiphol Trade Park vestigen moeten niet alleen voldoen aan duurzaamheids-, maar ook aan hoge beeldkwaliteitseisen op het gebied van onder andere natuurinclusiviteit, biodiversiteit, ecologie en leefomgeving. De groene uitstraling van de panden is het ‘nieuwe normaal’ op het business park.

Over Cavalier Logistics
Cavalier Logistics dat onderdeel uitmaakt van Reibel Air Freight Holding B.V. huurt 6.800 m2 bedrijfsruimte inclusief kantoor en mezzanine. Cavalier Logistics is opgericht in 1986 in Nederland en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde speler op het gebied van lucht- en zeevracht, wegtransport en logistiek management.

David Mulder, CEO Cavalier Logistics: “Als vooruitstrevend, dynamisch en snelgroeiende expediteur is Cavalier verheugd deze volgende stap te zetten in de verdere professionalisering op het gebied van logistieke diensten naar hun klanten met onder andere verdere groeimogelijkheden op de farmaceutische markt en voorraadbeheer. Samen met VDG zijn wij trots op het design, de indeling en de afwerking die wordt gerealiseerd. Het pand sluit naadloos aan bij onze ambities voor de toekomst.”

Eerste paal VDG Warehouse Schiphol II

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

Gemert, 14 december 2023| VDG Real Estate heeft het state-of-the-art ontwikkeling VDG Warehouse Helmond verkocht aan Macquarie Asset Management. Het …
Lees meer