VDG Real Estate en Next Level bouwen speculatief: High-end distributie-hub in logistieke hotspot Waalwijk

Gemert, 5 oktober 2023 | Logistiek ontwikkelaars VDG Real Estate en Next Level kondigen de bouw aan van een nieuw warehouse van ruim 3.800 m² op een kavel van bijna 5.000 m². De ontwikkeling is gesitueerd aan Gantelstraat 2 op Businesspark Haven in de toonaangevende logistieke hotspot Waalwijk. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024.

“Het is het tweede project dat VDG Real Estate en Next Level samen aanvliegen,” aldus Joeri Bazelmans van VDG Real Estate. “Het succes van Warehouse Waalwijk I geeft ons het vertrouwen om wederom op speculatie te ontwikkelen, ook al is de markt onvoorspelbaarder geworden. Met Warehouse Waalwijk II bieden we een bijzonder hoogwaardige ontwikkeling die voldoet aan de laatste eisen voor logistiek en industrie. Wij zijn ervan overtuigd dat maatwerk essentieel is voor het succes van onze gebruikers. In dit kader hebben wij een ontwerp gemaakt waarbij wij, ondanks de start van de bouw, nog volop ruimte hebben om de specifieke wensen en eisen van de gebruiker kunnen integreren in het ontwerp. Daarom komen wij graag in contact met potentiële gebruikers. Meer informatie over de ontwikkeling en de diverse huuropties is beschikbaar via onze website.”

Warehouse Waalwijk is strategisch gelegen en biedt uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer en fietspaden. Het project is ideaal voor bedrijven die willen profiteren van de gunstige locatie in het hart van de logistieke en e-fulfilmentsector. De nabijheid van de snelweg A59/N261 en de binnenhaven bieden multimodale logistieke mogelijkheden via weg, water en spoor. De ontwikkeling wordt omringd door gerenommeerde logistieke bedrijven zoals Bol.com, Syncreon, Docdata/Ingram Micro, Mandemakers Groep, Oerlemans, Spar en Passa Sports.

Het warehouse zal worden gebouwd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en heeft een milieuclassificatie tot categorie 5. Hierdoor is het geschikt voor diverse industriële en logistieke toepassingen. Het pand zal beschikken over een warehouse-/expeditieruimte van 3.103 m² en een mezzanine/office-ruimte van 750 m². Daarnaast worden er 36 parkeerplaatsen, een fietsenstalling, een tweetal docks en een tweetal maaivelddeuren voorzien.

Met onder meer zonnepanelen door VDG Solar, groenvoorziening binnen en buiten, grote raampartijen, hoogwaardige afwerking en een geavanceerd klimaatsysteem is er bijzondere aandacht besteed aan ESG-thema’s.

Voor meer informatie over Warehouse Waalwijk II en andere projecten van VDG Real Estate en Next Level, zie https://www.vandijkgroep.nl/property-development-projects/vdg-warehouse-waalwijk-ii/  


Over VDG Real Estate
VDG Real Estate is een ‘A tot Z-ontwikkelaar’ welke zich doorgaans bezighoudt met projecten vanaf 10.000 m².  Voor een kleinschaligere ontwikkeling zoals deze keert VDG haar hand echter niet om.  Momenteel is er ruim een miljoen vierkante meter in ontwikkeling met het zwaartepunt op logistieke en industrieel vastgoed. De focus ligt hierbij op duurzaamheid, design, waardebehoud richting de toekomst en het leveren van maatwerk. Door intensieve interne en externe samenwerkingen biedt VDG Real Estate een marktunieke one-stop-shop die staat voor snelheid en kwaliteit.

Over Next Level

Het in Eindhoven gevestigde Next Level Development houdt zich bezig met het verhuren van logistiek vastgoed dat het in eigen beheer integraal ontwikkelt en financiert. Next Level heeft de afgelopen jaren ca. 500.000 m² aan logistiek vastgoed gerealiseerd en verhuurd aan onder andere: Passa Sports, BF Global, Nunner Logistics, Detailresult, Bestseller, FrieslandCampina, Hello Fresh, Refresco en Lidl. Daarnaast heeft Next Level Development 700.000 m² aan ontwikkelmogelijkheden beschikbaar in onder andere: Aalsmeer, Bleiswijk, Helmond, Roermond, Venlo, Venray, Waalwijk, Waspik en Weert. Next Level heeft zich gespecialiseerd het herontwikkelen van verouderde bedrijventerreinen.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Zwolle

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Zwolle

Gemert, 17 juni 2024 | VDG Real Estate heeft het recentelijk opgeleverde VDG Warehouse Zwolle per 5 juni verkocht aan …
Lees meer