VDG Real Estate levert VDG Warehouse Venlo op; Huurder LSE heeft zijn intrek genomen

Gemert, 15 september 2021 | Vorige week heeft VDG Real Estate het project VDG Warehouse Venlo in één van Nederlands top drie logistieke hotspotregio’s opgeleverd. Huurder LSE heef zijn intrek genomen en is operatief vanuit de nieuwe bedrijfslocatie welke in totaal bestaat uit 13.500 m2.

Een van de unieke kenmerken van VDG Warehouse Venlo is de multimodale bereikbaarheid. Direct gelegen langs snelwegen A73, A67 en A74, spoorlijn Eindhoven-Venlo en nabij Bargeterminal Venlo is deze locatie zeer geschikt voor zowel nationale als internationale distributie.

Moderne efficiëntie
Voor logistieke bedrijven heeft VDG Warehouse Venlo op het gebied van efficiëntie veel te bieden: het heeft een opslagcapaciteit van 21.000 palletlocaties, duizenden picklocaties en moderne kantoorruimte. Met de loading docks aan de voorzijde en gescheiden verkeersstromen van auto’s en vrachtwagens biedt het warehouse een efficiënt logistiek proces waarbij de ruimte op het terrein maximaal is benut. Het warehouse wordt daarnaast voorzien van stroom en warmte door middel van zonnepanelen, waarbij de overcapaciteit wordt teruggebracht in het net.

Erik van Dijk, eigenaar VDG Real Estate: “De ontwikkeling is een sprekend voorbeeld van de intensieve samenwerking die continu gezocht wordt door de bedrijven binnen Van Dijk Groep. Zo leverde Havebo de vloerelementen, verzorgde VDG De la Roy de isolatieproducten, realiseerde Unibouw in relatief korte tijd een zeer hoogwaardige nieuwbouw en gaf VDG Solar de ontwikkeling een duurzametouch met het plaatsen van PV-panelen”.

Erik Michorius, directeur LSE: “Wij hebben onze weg in het nieuwe warehouse meteen gevonden. De voorraden van onze huidige klanten hebben we inmiddels verhuisd naar de nieuwe locatie en we zijn daarna gestart met de implementatie van de nieuwe klanten. Het nieuwe warehouse biedt LSE de mogelijkheid om de groeiambities in E-fulfilment waar te maken.’’

 
LSE

LSE (Logistics, Storage & E-fulfilment) is een logistiek dienstverlenend bedrijf, gespecialiseerd in E-fulfilment. Het bedrijf verzorgt ook de opslag en wereldwijde distributieactiviteiten voor productie- en handelsbedrijven. LSE verzendt pakketten en pallets wereldwijd. Het bedrijf was voorheen actief op meerdere locaties in Venlo, maar vond in VDG Warehouse Venlo de plek om te centraliseren en de E-fulfilment activiteiten verder uit te breiden.

Greenport Venlo
VDG Warehouse Venlo is gelegen in Greenport Venlo. De regio Venlo maakt een grote economische ontwikkeling door en speelt zowel nationaal als internationaal een steeds grotere rol – met name in de logistieke wereld. De missie van Greenport Venlo is om bedrijven vestigingsmogelijkheden te bieden om zo economische groei te creëren en de werkgelegenheid een boost te geven. Karakteristiek aan Greenport Venlo is de combinatie van industrie, het accent op duurzaamheid en het behoud van de groene uitstraling.

Meer informatie vindt u op de website: https://www.vandijkgroep.nl/property-development-projects/vdg-warehouse-venlo/

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Zwolle

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Zwolle

Gemert, 17 juni 2024 | VDG Real Estate heeft het recentelijk opgeleverde VDG Warehouse Zwolle per 5 juni verkocht aan …
Lees meer