VDG Real Estate luidt start in ontwikkeling HatchTech in Foodvalley

Gemert, 8 februari 2022 | In de Veenendaalse ‘Foodvalley’ ontwikkelt VDG Real Estate een state-of-the-art hoofdkantoor op maat voor HatchTech Group. Vandaag ging de eerste paal de grond in. Ook werd om het natuurinclusieve karakter van de ontwikkeling te benadrukken symbolisch een boom geplant.

Met dit nieuwe hoofdkantoor beoogt HatchTech de fundering te leggen voor verdere stabiele groei van het bedrijf en de agrifood-sector, aldus CEO Tjitze Meter. Het nieuwe hoofdkantoor betreft 12.500 m2 nieuwbouw op een perceel van 19.000 m2 en wordt de thuishaven voor alle HatchTech-merken: een creatieve broedplaats voor nieuwe ideeën en innovaties. Met de verhuizing komt de gehele groep weer onder hetzelfde dak te werken. Architect Paul Hoppe ontwierp een hierbij passend licht, speels en transparant gebouw dat aan alle kanten verbinding, innovatie en interactie ademt. Bovendien werd er speciale aandacht besteed aan natuurinclusiviteit en duurzaamheid met onder meer de aanleg van een ecologieversterkende tuin en de installatie van PV-panelen door VDG Solar.

HatchTech Group ontwikkelt high-performance technologieën zoals broedsystemen en transportinnovaties voor wereldwijde voedselproducenten en andere klanten. Naast het hoofdkantoor in Veenendaal heeft HatchTech vestigingen in China en Oekraïne.

Erik van Dijk, eigenaar VDG Real Estate: “Mijlpaalmomenten als deze zijn voor onze opdrachtgever, maar ook voor ons als ontwikkelaar prachtig. Na maanden van voorbereiding en planning komen we in een nieuwe fase terecht waarin de ontwikkeling gaat leven. Het optimaal ondersteunen en faciliteren van groeiende bedrijven op het gebied van vestigingslocatie is onze core business, dit project vormt dan ook een perfect visitekaartje voor VDG Real Estate. De energie en ambitie van HatchTech Group werken bovendien aanstekelijk.”

VDG Real Estate’s zusterbedrijf Unibouw neemt de bouw voor rekening. Naar verwachting is het hoofdkantoor eind 2022 operationeel.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

Gemert, 14 december 2023| VDG Real Estate heeft het state-of-the-art ontwikkeling VDG Warehouse Helmond verkocht aan Macquarie Asset Management. Het …
Lees meer