VDG Real Estate ontwikkelt Europees e-fulfilment center voor Dimass Group

Gemert, 3 mei 2021 | Dimass Group gaat centraliseren. Op Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen in Haelen, gemeente Leudal, gaat het bedrijf haar nieuwe e-fulfilment center voor Europa bouwen waar alle activiteiten onder één dak ondergebracht zullen worden. VDG Real Estate heeft mede het pand ontwikkeld en is betrokken bij de financiering. Unibouw gaat de bouw uitvoeren. De eerste fase wordt dit jaar nog afgerond.

Dimass Group is gevestigd in het Limburgse Haelen, in het hart van de Euregio. Met locaties in Nederland, Duitsland, België, Finland en het Verenigd Koninkrijk belevert het een groot deel van West-Europa. Sinds 2012 verzorgt Dimass Group voor webwinkels de orderverwerking- en serviceketen. Met ruim 100 medewerkers en 27.000 m² aan bedrijfsruimten is het bedrijf een van de grotere fulfilmentbedrijven in Nederland.

De bestaande bedrijfsruimte van Dimass Group was al langer te klein, waardoor het bedrijf diverse ruimten bij moest huren. De wens ontstond om alles weer onder één dak te kunnen onderbrengen. ”In maart hebben we ruim 40.000 m2 grond gekocht, met nog eens 12.000 m2in optie”, zegt Peter Walraven, van Dimass Group. “De locatie is aan de overkant van de Roermondseweg, tegenover ons huidige hoofdkantoor. Daar gaat Unibouw voor ons een state-of-the-art bedrijfshal en een kantoor met twee verdiepingen bouwen.”

Erik van Dijk, directeur VDG Real Estate, is verheugd over de overeenkomst die met Dimass Group is gesloten. “Het is een prachtig bedrijf, echt een van deze tijd. Toekomstgericht, met focus op gezonde groei én op duurzaamheid. Wat het voor ons extra mooi maakt is dat de nieuwbouw op een zichtlocatie komt te liggen en als het visitekaartje van het bedrijvenpark kan worden gezien.”

De ontwikkeling omvat een grondoppervlak van 14.260 m2, bestaande uit zes aaneengesloten bedrijfshallen. Een naastgelegen kantoor telt drie bouwlagen met een totaaloppervlakte van 1.900 m2.  Het pand wordt volgens de laatste kwaliteitseisen uitgevoerd. Er wordt optimaal geïsoleerd en, passend in het streven voor de toekomst, wordt het pand all-electric gemaakt. Er komt geen gas meer aan te pas. De kantoren worden verwarmd door middel van vloerverwarming en een warmtepomp. In een streven naar duurzaamheid wordt het dak van het pand belegd met PV-panelen van VDG Solar.

Dimass Group heeft zojuist de kavel op Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen gekocht. In het midden de eigenaars van Dimass Group: Peter Walraven en Karien Walraven-Staadegaard.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

Gemert, 14 december 2023| VDG Real Estate heeft het state-of-the-art ontwikkeling VDG Warehouse Helmond verkocht aan Macquarie Asset Management. Het …
Lees meer