VDG Real Estate ontwikkelt VDG Warehouse Schiphol op Schiphol Trade Park: ruim 13.500 m2 verhuurd aan Fast Forward Freight

Gemert, 19 oktober 2020 | VDG Warehouse Schiphol: een groen, modern warehouse van ruim 23.000 m2 dat als entreegebouw een ware blikvanger voor Schiphol Trade Park zal zijn. Fast Forward Freight zal 13.632 m2 van deze hoogwaardige ontwikkeling in gebruik gaan nemen, de overige 9.568 m2 is nog beschikbaar voor verhuur. Een belangrijk uitgangspunt bij deze ontwikkeling is om met de toevoeging van dit gebouw meer ruimte te creëren voor ecologie dan wanneer dit kavel onderdeel blijft uitmaken van het polderlandschap.

Fast Forward Freight sluit een huurovereenkomst voor 10.413 m2 warehouse, 535 m2 mezzanine, 2.686 m2 kantoor en twaalf loading docks. Om te vergaderen, lunchen of ontspannen kunnen werknemers gebruikmaken van de moderne groene daktuin van 314 m2. Het bedrijf biedt wereldwijd de beste logistieke oplossingen over zee, weg en door de lucht. Op de nieuwe locatie zal geprofiteerd worden van de unieke zichtlocatie langs de A4 waar dagelijks meer dan 190.000 auto’s passeren, de directe ontsluiting op de A4, de ongestoorde logistieke verbinding (OLV) en de nabijheid van zowel Amsterdam Airport Schiphol als de Amsterdamse en Rotterdamse haven.

Ecologie en duurzaamheid

Naast de multimodale bereikbaarheid zijn ook de ecologische en duurzaamheidsprestaties van VDG Warehouse Schiphol noemenswaardig. Geheel in lijn met de ambitie van SADC om met Schiphol Trade Park het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te realiseren, is de ontwikkeling VDG Warehouse Schiphol uitermate natuurinclusief. Het gebouw is ontworpen met de achterliggende gedachte om ruimte voor ecologie te creëren in plaats van weg te nemen. Met onder andere groene daken in verschillende hoogtes, groene gevels en speciale aandacht voor de watercyclus worden verschillende biotopen mogelijk. In de daktuin voor medewerkers en de omheiningen zullen onder andere vlinders, huismussen, huiszwaluwen, witte kwikstaarten en zwarte roodstaarten te vinden zijn en de gevelpanelen zijn zo ontworpen dat er vleermuizen en zwaluwen in kunnen wonen. Hiermee wordt het welzijn van mens en dier bevorderd en de duurzaamheidsstandaard doorbroken.

Erik van Dijk, Directeur VDG Real Estate: “Ontwikkelen op het snijvlak van logistiek en duurzaamheid: soms spannend, maar vooral ontzettend leuk. Door de hulp van de juiste experts in te schakelen en door intensief samen te werken gaan we deze ontwikkeling tot een groot succes maken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we de ambitie van SADC, om het groenste bedrijventerrein van Europa te worden, samen kunnen realiseren.”

Marc Terpstra, CEO Fast Forward Freight: “Als Fast Forward Freight hebben wij de logistieke keten altijd innovatief en creatief benaderd. Zoekend naar de beste oplossingen voor onze klanten en relaties. Een innovatieve en duurzame locatie hoort bij deze visie en de ambitie van Schiphol en SADC om een echte green hub te realiseren in het hart van Europa vraagt om voortrekkers. Een rol die wij als Fast Forward Freight in de mondiale logistiek niet uit de weg gaan. Wij zien in de samenwerking met VDG Real Estate en SADC dan ook een logische stap in de voortzetting en verduurzaming van onze onderneming.”

Rob de Wit, gebiedscoördinator Schiphol Trade Park: “We streven naar een beeldkwaliteit en beleving van het gebied voor de langere termijn. We creëren een nieuwe blauwdruk voor gebiedsontwikkeling op bedrijventerreinen en brengen de mens met natuur in harmonie. De ontwikkeling van VDG Real Estate is daar een goed voorbeeld van. Het gebouw is ‘ingepakt’ in een ecologische schil en met een slimme aanpak qua programma en materialisatie doorbreekt deze ontwikkeling de huidige discussie rondom de ‘verdozing’ van het polderlandschap. We zijn erg blij met ondernemers als VDG Real Estate die hun nek durven uit te steken. De medewerkers van Fast Forward Freight komen in een heel bijzonder pand te werken.”

VDG Unibouw is reeds gestart met de bouw, de oplevering vindt medio 2021 plaats. Huurder Fast Forward Freight is door vastgoedadviseur 1530 Real Estate geïntroduceerd bij VDG Real Estate, tevens bracht 1530 Real Estate de deal tot stand en zijn zij namens VDG Real Estate betrokken bij de verhuur.

Meer informatie via: www.vdgwarehouseschiphol.nl.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

Gemert, 14 december 2023| VDG Real Estate heeft het state-of-the-art ontwikkeling VDG Warehouse Helmond verkocht aan Macquarie Asset Management. Het …
Lees meer