VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

Gemert, 14 december 2023| VDG Real Estate heeft het state-of-the-art ontwikkeling VDG Warehouse Helmond verkocht aan Macquarie Asset Management. Het betreft de derde verkoop aan de internationale investeerder, na twee succesvolle deals zijnde het tevens op-maat ontwikkelde VDG Warehouse Ede en VDG Warehouse Venlo. VDG Warehouse Helmond wordt langjarig verhuurd aan e-fulfilment hardloper ModExpress.

Het derde asset betreft een volledig op maat ontwikkeld warehouse op een strategische toplocatie in de Brabantse stedenrij. Op enkele kilometers van logistieke slagader A67 en andere multimodale transportopties fungeert VDG Warehouse Helmond als toegangspoort tot het Europese achterland.

De ontwikkeling markeert een belangrijke mijlpaal in de strategische groei van gebruiker ModExpress, met een op maat gemaakt logistiek centrum van in totaal ruim 40.000 m2. Dit hypermoderne warehouse is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van ModExpress. Zo zijn de moderne kantoorruimtes aan de voorzijde gepositioneerd. Met ruime parkeergelegenheid (345) aan de voor- en zijkanten, 12 loading docks, en in totaal 13.000 m2 warehouse-ruimte, 26.000 m2 entresol, en 1000 m2 kantoorruimte verdeeld over liefst vijf verdiepingen, faciliteert deze nieuwbouwontwikkeling de groei van ModExpress maximaal.


Madeleine van den Eijnde-van Dijk, eigenaar VDG Real Estate: “Graag wil ik Macquarie Asset Management bedanken voor wederom een succesvol acquisitietraject. Wij zijn verheugd dat er ook in de dynamische markt van vandaag vertrouwen is in waar VDG Real Estate voor staat: maatwerk, kwaliteit en partnership.”

1530 heeft, net als bij de eerdere verkopen aan Macquarie, VDG Real Estate bijgestaan bij deze deal. 1530 Real Estate is een in 2016 opgericht vastgoedkantoor dat wordt gerund door vier gedreven en professionele en vooral vakbekwame partners. Zij ondersteunen klanten op het gebied van aan- en verhuurtrajecten, aan- en verkooptrajecten, beleggingen en consultancy


Over ModExpress
ModExpress, in 1985 opgericht, is een logistiek dienstverlener voor de fashion en lifestyle industrie. Het bedrijf verzorgt de volledige supply chain voor diverse mode – en lifestyle merken. Dagelijks verwerkt ModExpress meer dan 50.000 zendingen aan (online-) retailers, winkels en consumenten vanuit zes locaties in Nederland.

Over Macquarie Asset Management
Macquarie Asset Management is een wereldwijde vermogensbeheerder, geïntegreerd in publieke en private markten. Met het vertrouwen van instellingen, overheden, stichtingen en particulieren om ongeveer €542 miljard aan vermogen te beheren, bieden we een divers scala aan beleggingsoplossingen aan, waaronder infrastructuur, onroerend goed, krediet en aandelen, alsook multi-asset.

Macquarie Asset Management maakt deel uit van de Macquarie Group, een gediversifieerde financiële groep die klanten oplossingen biedt op het gebied van vermogensbeheer, financiën, bankieren, advies, alsook risico- en kapitaalbeheer met betrekking tot schulden, aandelen en grondstoffen. Macquarie Group is opgericht in 1969, heeft meer dan 21.000 werknemers in 34 markten en is genoteerd aan de Australian Securities Exchange. Voorgenoemde cijfers zijn per 30 september 2023.

Over VDG Real Estate
VDG Real Estate is een ‘A tot Z-ontwikkelaar’ die zich bezighoudt met projecten vanaf 5.000 m2. Momenteel is er ruim een miljoen m2 in ontwikkeling met het zwaartepunt op logistieke- en industrieel vastgoed. De focus ligt hierbij op duurzaamheid, design, waardebehoud richting de toekomst en het leveren van maatwerk. Door intensieve interne en externe samenwerkingen biedt VDG Real Estate een marktunieke one-stop-shop die staat voor snelheid en kwaliteit.

VDG Real Estate is onderdeel van Van Dijk Groep: www.vandijkgroep.nl.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate en Next Level bouwen speculatief: High-end distributie-hub in logistieke hotspot Waalwijk

VDG Real Estate en Next Level bouwen speculatief: High-end distributie-hub in logistieke hotspot Waalwijk

Gemert, 5 oktober 2023 | Logistiek ontwikkelaars VDG Real Estate en Next Level kondigen de bouw aan van een nieuw …
Lees meer