VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Zwolle

Gemert, 17 juni 2024 | VDG Real Estate heeft het recentelijk opgeleverde VDG Warehouse Zwolle per 5 juni verkocht aan Schroders Capital. Het bijzonder hoogwaardige warehouse van 23.000 m2 werd op maat ontwikkeld voor QuantiParts – toonaangevende leverancier van onderdelen van scheepvaartmotoren, onderdeel van multinational Wärtsilä.

VDG Warehouse Zwolle is gesitueerd aan Innovatiestraat 4 te Hattem, op het gerenommeerde bedrijvenpark H2O nabij de kruising van snelwegen A28 en A50. Uitzonderlijk zijn de strategische ligging, de omvang en het designniveau. Madeleine van den Eijnde-van Dijk licht toe: “Deze ontwikkeling toont duidelijk aan hoe wij maatwerk en courantheid succesvol combineren. De verkoop benadrukt de meerwaarde hiervan. Wij zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe pand zal bijdragen aan het langetermijnsucces van de sterke gebruiker QuantiParts – en daarmee ook aan dat van de belegger. Wij willen hen hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking gedurende de transactie en wensen hen veel succes in de toekomst.”

Maatwerk voor QuantiParts
Met een oppervlakte van bijna 23.000 m² biedt dit bedrijfspand ruimte voor de meest geavanceerde logistieke processen. Elke vierkante meter is zorgvuldig ontworpen om aan de behoeften van gebruiker Quantiparts te voldoen, met de nieuwste technologieën en efficiëntie in het achterhoofd – uiteraard zonder de courantheid uit het oog te verliezen. Deze ontwikkeling biedt onderdak aan diverse 30-tons en 10-tons kranen, evenals kolomkranen. Bovendien beschikt het over een speciale zone met zeer vlakke vloeren, geschikt voor magazijnstellingen.

Ook is er een speciaal gedeelte ingericht waar scheepsmotoren kunnen worden getest. Bij de ontwikkeling is er uiteraard ook aan de mens gedacht. Alle kantoormedewerkers zijn gehuisvest in een high-end kantoorgebouw met drie verdiepingen. Het ontwerp is gericht op het welzijn van de medewerkers. Rondom het kantoor is gebruik gemaakt van triple glas, waardoor een serene en rustgevende werkomgeving ontstaat. Bovendien kunnen de kantoorruimtes individueel worden gekoeld en verwarmd, zodat iedereen het hele jaar door comfortabel kan werken, ongeacht de weersomstandigheden.


Schroders Capital heeft het pand aangekocht voor haar Real Estate Gateway Fund, een reeds lang bestaand beleggingsfonds waarbij de focus op mid-size logistieke en industriële beleggingspanden in Nederland en Duitsland ligt. Om de langetermijndoelen van het fonds te waarborgen dragen aankopen zoals deze bij aan de stabiliteit, duurzaamheid en toekomstbestendigheid van de portefeuille. Schroders Capital gelooft dat deze duurzame ontwikkeling daar een uitstekend voorbeeld van is. Zowel voor de huidige gebruiker, als voor een eventuele toekomstige gebruiker kan het pand zeer efficiënt en lean gebruikt worden. Deze aanpak ondersteunt niet alleen de operationele flexibiliteit, maar versterkt zodoende ook de langetermijnwaarde voor alle relevante stakeholders.

VDG Real Estate werd tijdens de transactie geadviseerd door 1530 Real Estate. Schroders Capital werd juridisch geadviseerd door Dentons en op fiscaal vlak is zij bijgestaan door PwC.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

Gemert, 14 december 2023| VDG Real Estate heeft het state-of-the-art ontwikkeling VDG Warehouse Helmond verkocht aan Macquarie Asset Management. Het …
Lees meer