VDG Solar verduurzaamt vastgoedportefeuille VDG Property Investment

Gemert, 20 juli 2020 | VDG Solar, onderdeel van VDG Real Estate, heeft de eigen vastgoedportefeuille van VDG Property Investment met PV-installaties op het dak van zes bedrijfspanden flink verduurzaamd.


Het betreft de daken van bedrijfspanden in Gemert, Uden, Venray en Den Dolder. Het totale vermogen van de installaties bedraagt maar liefst 1,05 MW. Ter vergelijking, één megawatt vermogen kan ongeveer 1.000 huishoudens tegelijkertijd van elektriciteit voorzien. De installaties worden per 1 augustus in gebruik genomen.

De verduurzaming van de eigen portefeuille is nog maar het begin: VDG Solar is opgericht met als doel om zo veel mogelijk bedrijfsdaken van PV-installaties te voorzien om ondernemers daarmee te ondersteunen in een duurzame bedrijfsvoering. VDG Solar kan de SDE-subsidieaanvraag verzorgen, een optimaal legplan uitwerken, de juiste netaansluiting realiseren, de levering en installatie van de panelen, de monitoring en garantieafwikkeling verzorgen en zelfs de financiering uit handen nemen. 

Het is daarnaast een aanzienlijke investering om een PV-installatie op het dak te plaatsen. Daarom biedt VDG Solar ondernemers ook de mogelijkheid het dak van hun bedrijfspand te verhuren aan VDG Solar, tegen een maandelijkse vergoeding. Hiermee maken zij een grote stap op gebied van verduurzaming en profiteren zij maandelijks van het voordeel van zelf opgewekte energie en extra huurinkomsten.

PV-installatie op het dak van de Van Dijk Groep te Gemert

Other news

Van Dijk Groep stijgt naar plek 5 op de lijst van Top-50 Ontwikkelaars 2022 van PropertyNL

Van Dijk Groep stijgt naar plek 5 op de lijst van Top-50 Ontwikkelaars 2022 van PropertyNL

Gemert, 30 november 2022 | Ieder jaar publiceert PropertyNL, naar aanleiding van hun onderzoek, een uitgebreide lijst met de belangrijkste …
Read more