VDG verkoopt twee warehouses aan Savills Invest Management voor 26 miljoen euro

Gemert, 1 september 2020| VDG, beter bekend als Van Dijk Groep, verkoopt twee warehouses met een totaaloppervlakte van 23.000 m2 aan Savills Investment Management voor een koopsom van 26 miljoen euro. De warehouses tellen 11.000 m2 en 12.000 m2 en zijn gesitueerd aan respectievelijk Rietveldenkade 13 en 20 in ’s-Hertogenbosch.

Beide warehouses zijn op maat ontwikkeld voor, en langjarig verhuurd aan Brouwers Transport & Logistics: een innovatief transportbedrijf dat gebruikmaakt van de laatste technologieën op het gebied van logistics processing en data sharing.

Het eerste warehouse dateert uit 2018, het tweede warehouse werd recentelijk opgeleverd. De warehouses zijn gelegen op het Bossche bedrijventerrein ‘De Rietvelden’, waar onder andere Heineken, Sligro, Makro, Karwei, Bouwmaat en Moonen zijn gevestigd. Met een rechtstreekse aansluiting op de A59 en de A2 nabij is de bereikbaarheid van dit terrein uitstekend.

Marcel Fleminks, Co-head Netherlands bij Savills Investment Management: “Deze acquisitie vormt een fraaie aanvulling op de snelgroeiende logistieke portefeuille van Savills Investment Management in Nederland en is tevens een voortvarende start van ons nieuwe pan-Europese ELF III fonds. In totaal omvat de logistieke portefeuille van SIM in Nederland circa 650 miljoen euro.”

De warehouses voldoen ook op het gebied van duurzaamheid aan hoge standaarden. Erik van Dijk, eigenaar Van Dijk Groep hierover: “Eén van onze bedrijven, VDG Solar, zal de daken van de warehouses de komende zestien jaar huren en er zonnepanelen op plaatsen. Daar maken we samen met de huurder een enorme duurzaamheidsslag mee: per jaar zal de installatie 2,5 miljoen KWh stroom opleveren, wat neerkomt op het gebruik van maar liefst 500 huishoudens.”

Koper werd juridisch bijgestaan door Dentons, verkoper werd geadviseerd door 1530 Real Estate en juridisch geadviseerd door CMS.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Zwolle

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Zwolle

Gemert, 17 juni 2024 | VDG Real Estate heeft het recentelijk opgeleverde VDG Warehouse Zwolle per 5 juni verkocht aan …
Lees meer