VDG Warehouse Schiphol I als eerste logistieke ontwikkeling genomineerd voor Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen 2021

Gemert, 28 september 2021 | Met VDG warehouse Schiphol I is VDG Real Estate genomineerd voor de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen 2021: een prijs voor inspirerende natuurinclusieve bouw-, verbouw- en renovatieprojecten waarbij aantoonbaar rekening wordt gehouden met de behoeften van mens én dier. Dit is de eerste logistieke ontwikkeling die voor deze onderscheiding in aanmerking komt. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 oktober 2021.

VDG Warehouse Schiphol I
VDG Warehouse Schiphol I op Schiphol Trade Park is ontworpen met de achterliggende gedachte om ruimte voor ecologie te creëren in plaats van weg te nemen. Met de bouw van het warehouse is dus ecologische waarde aan de plek toegevoegd, in plaats van weggenomen. Deze unieke eigenschap heeft ertoe geleid dat de ontwikkeling is genomineerd voor deze award. Het is de eerste keer dat een logistieke ontwikkeling hiervoor in aanmerking komt. Dat er door logistieke ontwikkelaars vaak maar weinig aandacht wordt besteed aan natuurinclusiviteit was voor Erik van Dijk, eigenaar VDG Real Estate, juist een extra motivatie: “In tegenstelling tot bijvoorbeeld kantoren of woningen gaan logistiek en natuurinclusiviteit nog niet vaak hand in hand. SADC heeft ons echter geïnspireerd om echt alles uit de kast te trekken om zo natuurinclusief mogelijk te ontwikkelen. Zo hebben we bijvoorbeeld samengewerkt met een ecoloog om het ontwerp te optimaliseren. De nominatie voor deze mooie award is een kroon op het werk en een stukje waardering voor onze inspanningen.’’

In het ontwerp zijn onder andere groene daken in verschillende hoogte en groene gevels opgenomen. Er is speciale aandacht aan de watercyclus besteed waardoor verschillende biotopen mogelijk worden. In de daktuin voor medewerkers en de omheiningen zullen onder andere vlinders, huismussen, huiszwaluwen, witte kwikstaarten en zwarte roodstaarten te vinden zijn en de gevelpanelen zijn zo ontworpen dat er vleermuizen en zwaluwen in kunnen wonen. Hiermee wordt het welzijn van mens en dier bevorderd en de duurzaamheidsstandaard doorbroken.

Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen
Met de award willen Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging projecten onderscheiden waarin natuurinclusiviteit aantoonbaar een belangrijke rol heeft gespeeld. Volgens de initiatiefnemers van de award zijn steeds meer bouwers, ontwerpers en ontwikkelaars doordrongen van de meerwaarde van een natuurinclusieve benadering voor hun project en geven daar op de meest uiteenlopende wijze vorm en inhoud aan. In een tijd waarin het belang van natuurinclusiviteit, biodiversiteit, klimaatadaptatie en circulair bouwen actueler zijn dan ooit, willen Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging, met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant, de schijnwerpers zetten op ontwikkelaars die het goede voorbeeld geven. Dit najaar buigt een onafhankelijke jury van kenners uit het werkveld zich over de natuurinclusieve kwaliteiten van de genomineerden. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 oktober 2021.   

VDG Warehouse Schiphol I werd gebouwd door Unibouw, dochteronderneming van VDG Real Estate. Het werd in 2021 opgeleverd en is sindsdien verhuurd aan Fast Forward Freight. Dit bedrijf biedt wereldwijd logistieke oplossingen biedt over zee, weg en door de lucht huurt ruim 13.600 m2 langjarig. De overige 9.600 m2  van het warehouse is nog beschikbaar.

Meer informatie vindt u op: www.vdgwarehouseschiphol.nl

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Zwolle

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Zwolle

Gemert, 17 juni 2024 | VDG Real Estate heeft het recentelijk opgeleverde VDG Warehouse Zwolle per 5 juni verkocht aan …
Lees meer