Slaapvertrekken bij Practical Vocational Training Centre

Slaapvertrekken bij Practical Vocational Training Centre Hwidiem, Ghana

Het Practial Vocational Training Centre (vakschool) is een aantal jaren geleden opgericht om iets te doen aan de grote werkloosheid onder jongeren in Ghana. Na afloop van de leerplicht (16 jaar) verlaten veel jongeren zonder diploma helaas het middelbaar onderwijs.  Ook het gebrek aan bekwame vaklieden in de omgeving van Hwidiem was een extra motivatie om een vakschool op te richten.

Vanaf 2014 is gestart met de bouw. Inmiddels bestaat de vakschool uit acht leslokalen, drie werkplaatsen voor bouwen, houtbewerking en metaalbewerking, twee computerlokalen voor de opleiding administratieve dienstverlening, keuken, eetzaal en een kantoor.

Het Hendrik van Dijk Fonds heeft een financiële bijdrage geleverd voor fase 3 van het project. Dit betreft twee slaapvertrekken met toiletunits (opgeleverd in het najaar van 2022) zodat ook leerlingen van buiten Hwidiem onderwijs kunnen volgen op de vakschool.

Andere projecten

Bouw en renovatie keuken bij een tweetal scholen in Ghana

Bouw en renovatie keuken bij een tweetal scholen in Ghana

In juli 2022 is gestart met de bouw van een keuken op de Mampongteng school, dit in samenwerking met ouders …
Bekijk meer
Twee nieuwe klaslokalen voor de Nakaluba Secondary School

Twee nieuwe klaslokalen voor de Nakaluba Secondary School

Lusulu, Zimbabwe

Als gevolg van economische achterstand en maatschappelijke ongelijkheid hebben mensen in zuidelijk Afrika minder toegang tot kennis en minder mogelijkheden …
Bekijk meer
Bouw kinderafdeling Unidek Children’s Ward

Bouw kinderafdeling Unidek Children’s Ward

Sumve, Tanzania

Ter gelegenheid van haar zilveren jubileum wilde Unidek een goed doel ondersteunen. De onderneming besloot dat te doen via Memisa. …
Bekijk meer