Stichting Diba verzorgt afbouw multifunctioneel Wijkcentrum Kinkole

Stichting Diba verzorgt afbouw multifunctioneel Wijkcentrum Kinkole Kinkole, Congo

Stichting Diba (Diba betekent zon) is opgericht door Marie Frederiks-Ngindu. Zij is geboren in Zaïre (het huidige Congo). Ze heeft in België gestudeerd en heeft daar later haar Nederlandse man ontmoet.

Tijdens een van haar bezoeken aan haar geboorteland kwam ze diverse weeskinderen op straat tegen die niet naar school gingen. Dit greep Marie zo aan dat ze heeft besloten deze kinderen te gaan helpen. In 2005 is Stichting Diba begonnen met het ondersteunen van weeskinderen. Deze ondersteuning bestond in eerste instantie uit het betalen van onder andere schoolgeld en een bijdrage in het levensonderhoud.

Later is besloten om de sponsoring iets groter te gaan aanpakken. Dit heeft geresulteerd in de aankoop van stuk grond waarop een multifunctioneel leercentrum is gebouwd. Inmiddels worden er al diverse cursussen en opleidingen gegeven aan met name meisjes en jonge vrouwen. Tevens worden er voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over onder andere hygiëne.

Stichting Hendrik van Dijk Fonds heeft in 2021 een financiële bijdrage geleverd voor het realiseren van een praktijklokaal. Dit lokaal is medio 2022 opgeleverd.

Other projects

Vocational Training school

Vocational Training school

Baddegama, Sri Lanka

Het Hendrik van Dijk fonds is in contact gekomen met Pieter van de Laar van de stichting Pikaspon. De stichting …
Show more
Uitbreiding basisschool Chivukutu

Uitbreiding basisschool Chivukutu

Chivukutu, Malawi

In samenwerking met Word Servants en de lokale bevolking heeft het Hendrik van Dijk Fonds een bestaande basisschool uitgebreid met …
Show more
Sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater voor Dim-Na-Nume gezondheids- en zwangerschapscentrum

Sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater voor Dim-Na-Nume gezondheids- en zwangerschapscentrum

Nwangele, Nigeria

In 2017 en 2019 heeft het Hendrik van Dijk Fonds al eerder projecten gesteund van Stichting Rural Women Foundation. Deze …
Show more