Stichting Diba verzorgt afbouw multifunctioneel Wijkcentrum Kinkole

Stichting Diba verzorgt afbouw multifunctioneel Wijkcentrum Kinkole Kinkole, Congo

Stichting Diba (Diba betekent zon) is opgericht door Marie Frederiks-Ngindu. Zij is geboren in Zaïre (het huidige Congo). Ze heeft in België gestudeerd en heeft daar later haar Nederlandse man ontmoet.

Tijdens een van haar bezoeken aan haar geboorteland kwam ze diverse weeskinderen op straat tegen die niet naar school gingen. Dit greep Marie zo aan dat ze heeft besloten deze kinderen te gaan helpen. In 2005 is Stichting Diba begonnen met het ondersteunen van weeskinderen. Deze ondersteuning bestond in eerste instantie uit het betalen van onder andere schoolgeld en een bijdrage in het levensonderhoud.

Later is besloten om de sponsoring iets groter te gaan aanpakken. Dit heeft geresulteerd in de aankoop van stuk grond waarop een multifunctioneel leercentrum is gebouwd. Inmiddels worden er al diverse cursussen en opleidingen gegeven aan met name meisjes en jonge vrouwen. Tevens worden er voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over onder andere hygiëne.

Stichting Hendrik van Dijk Fonds heeft in 2021 een financiële bijdrage geleverd voor het realiseren van een praktijklokaal. Dit lokaal is medio 2022 opgeleverd.

Andere projecten

Watervoorziening bij basisschool Mar Fafaco

Watervoorziening bij basisschool Mar Fafaco

Mar Fafaco, Senegal

In november 2021 is de basisschool in het dorp Mar Fafaco voorzien van een waterleiding. De school was al voorzien …
Bekijk meer
Bouw extra klaslokalen Kaumuzya Basic School

Bouw extra klaslokalen Kaumuzya Basic School

Monze, Zambia

De Stichting Zambia Child foundation is een Hilversumse stichting die zich bezighoudt met het ondersteunen van weeskinderen in Zambia. De …
Bekijk meer
Aanleg water- en sanitaire voorzieningen

Aanleg water- en sanitaire voorzieningen

Aboazor, Nigeria

De stichting Rural Women Foundation (RWF) is een kleine Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die werd opgericht als partnerorganisatie van de Nigeriaanse Rural …
Bekijk meer