VDG Real Estate ontwikkelt eerste CLT-fabriek van Nederland voor Boerboom Houtbouw te Hapert

Gemert, 14 oktober 2022 | Voor het Bergeijkse Boerboom Houtbouw ontwikkelt VDG Real Estate een hoogwaardige bedrijfshuisvesting waar het familiebedrijf een productielocatie zal starten voor bouwelementen van houten prefabgebouwen.

Aan de Diamantweg, op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert is een kavel van 35.000 m2 verworven. Er zal hier een bedrijfsruimte op maat worden ontwikkeld van 23.500 m2, met 600 m2 kantoorruimte en 1700 m2 mezzanine.

Cross-Laminated Timber-fabriek
Het betreft de eerste Cross-Laminated Timber-fabriek (CLT) van Nederland. CLT, kruislaaghout in het Nederlands, is een belangrijke innovatie voor de versnelling van de woning- en utiliteitsbouw waarmee gelijktijdig CO2-uitstoot wordt teruggedrongen. “Momenteel importeren wij dit materiaal nog, de nieuwe locatie maakt het mogelijk dit zelf te gaan produceren,” aldus directeur Bas Boerboom. “Mijn vader is ruim veertig jaar geleden gestart met Boerboom Hout Groep, door de jaren is het uitgegroeid tot een mooie onderneming met veertig collega’s – een voor een experts in hun vakgebied, met een gedeelde passie voor de houtbewerking.”

Boerboom Hout Groep is specialist in CNC frees-, zaag-, en boorwerk. Het bedrijf is industrieel toeleverancier van grote en middelgrote halffabricaten, prefabdelen en eindproducten in massief hout en plaatmateriaal. “De bouw van een nieuwe productielocatie betekent de volgende stap in de professionalisering van ons bedrijf en de mogelijkheid om onze ambities in de woning- en utiliteitsbouw te realiseren. Daarmee dragen we dan weer bij aan de verduurzaming van de bouw. Wij kunnen niet wachten om met Boerboom Houtbouw de nieuwe locatie in gebruik te nemen.”

VDG Real Estate
Ook Erik van Dijk, eigenaar VDG Real Estate, is verheugd met de samenwerking: “Boerboom Hout Groep is net als Van Dijk Groep, waarvan VDG Real Estate onderdeel uitmaakt, een Brabants familiebedrijf met decennia aan geschiedenis. Bovendien is het een bedrijf waar ambacht en passie voor het vak centraal staan. Een feest der herkenning! De ontwikkeling is volledig op maat gemaakt, dat betekent dat wij heel nauwkeurig kijken naar de behoefte, wensen, eisen en het productieproces en daar vervolgens een hoogwaardig en duurzaam gebouw omheen bouwen. Een specifiek productieproces als CLT vraagt vanzelfsprekend om maatwerk. Wij zijn trots dat Boerboom ons het vertrouwen geeft dit te kunnen leveren.”

Momenteel wordt er gewerkt aan de totstandkoming van het ontwerp, waarbij de mogelijkheden rondom BREEAM-certificering worden onderzocht.

Boerboom Houtbouw werd begeleid door HLB WVDB Corporate Finance.

Het pand zal worden gerealiseerd door partnerbedrijf Unibouw, VDG Solar draagt zorg voor de plaatsing van zonnepanelen. De oplevering wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2024.

Over VDG Real Estate
VDG Real Estate is een ‘A tot Z-ontwikkelaar’ die zich bezighoudt met projecten vanaf 10.000 m2. Momenteel is er ruim een miljoen vierkante meter in ontwikkeling met het zwaartepunt op logistieke en industrieel vastgoed. De focus ligt hierbij op duurzaamheid, design, waardebehoud richting de toekomst en het leveren van maatwerk. Door intensieve interne en externe samenwerkingen biedt VDG Real Estate een marktunieke one-stop-shop die staat voor snelheid en kwaliteit.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Zwolle

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Zwolle

Gemert, 17 juni 2024 | VDG Real Estate heeft het recentelijk opgeleverde VDG Warehouse Zwolle per 5 juni verkocht aan …
Lees meer