VDG Real Estate ontwikkelt revolutionair 7-laag e-commerce centre in Lelystad

Gemert, 1 maart 2023 | Op een strategisch gelegen plek aan de A6, gaat VDG Real Estate een unieke ontwikkeling voor E-commerce realiseren. Deze ontwikkeling omvat ruim 100.000 m² opslagruimte op een kavel van slechts 30.000 m² grondoppervlak. Een revolutionaire ontwikkeling die met haar 7 lagen antwoord geeft op het probleem van grond schaarste.  

Door de enorme krapte op de markt van bedrijfshuisvesting in combinatie met de schaarste aan bouwgrond, zijn de huurprijzen per m²substantieel gegroeid in vergelijking met voorgaande jaren. Een ontwikkeling waar VDG Real Estate efficiënt op inspeelt door VDG E-commerce Warehouse Lelystad in de hoogte te bouwen. Door verticaal te denken wordt de maximale bouwhoogte van 25 meter benut en worden er maar liefst 7 lagen in het warehouse gecreëerd. Door deze slimme oplossing worden de bouwkosten per m² voordeliger wat de huurder weer terugziet in de huurprijs.

Erik van Dijk, Directeur van Dijk Groep over de ontwikkeling: “De hoogte wordt al jaren maximaal benut bij binnenstedelijke ontwikkelingen. Waarom dan niet bij warehouses? Verticaal denken geeft antwoord op zowel het tekort aan bouwgrond als de stijgende huurprijzen. Door de gevel zo te ontwerpen dat deze samensmelt met het landschap geeft de ontwikkeling ook nog antwoord op de verdozingsdiscussie.”

De ambities voor VDG E-commerce Warehouse Lelystad zijn hoog en dat vraagt om een specifieke benadering. Het gebouw presenteert zich als een ”ingepakt” distributiecentrum met een logistieke kern. In de zogenaamde schil hieromheen staan ecologie en natuur centraal, waardoor het gebouw zich aan de buitenzijde visueel niet laat kenmerken als een distributiecentrum. Zo zullen er verschillende daktuinen worden aangelegd waar medewerkers kunnen ontspannen en ontmoeten en zal de omgeving van het gebouw rijkelijk worden opgevuld met groen.

Naast de groene uitstraling staat slimme energieopslag bij VDG E-commerce Warehouse Lelystad ook centraal. De ontwikkeling wordt gebouwd o.b.v. een BREEAM-NL certificering waarmee het wezenlijk hoger scoort dan de wettelijke normen. VDG Solar gaat het dak van het warehouse transformeren tot een lokale opwek-locatie voor duurzame energie. Een win-win situatie: duurzame- en voordeligere energie voor de huurder en gezamenlijk investeren in duurzaam ondernemen. Zo wordt, op het moment niet benodigde, opgewekte energie van de PV panelen opgeslagen in een batterij. Hierdoor gaat deze energie niet verloren en kan hier bijvoorbeeld ’s nachts gebruik van gemaakt worden. Tevens wordt het volledige pand uitgevoerd met een perfect op elkaar afgestemde vloerverwarming en koelinstallatie, hiermee is het ook voor werknemers een aangename omgeving om te werken.

VDG E-commerce Warehouse Lelystad zal worden opgeleverd in 2024, waarbij er vanaf 10.000 m² ook deelverhuur mogelijk is. Naar huurders worden nog gezocht. Omdat wij onze huurders graag een maatpak aanmeten is het mogelijk om de indeling in overleg aan te passen.

Over VDG Real Estate
VDG Real Estate is een ‘A tot Z-ontwikkelaar’ die zich bezighoudt met projecten vanaf 10.000 m2. Momenteel is er ruim een miljoen m² in ontwikkeling met het zwaartepunt op logistieke- en industrieel vastgoed. De focus ligt hierbij op duurzaamheid, design, waardebehoud richting de toekomst en het leveren van maatwerk. Door intensieve interne en externe samenwerkingen biedt VDG Real Estate een marktunieke one-stop-shop die staat voor snelheid en kwaliteit.

VDG Real Estate is onderdeel van Van Dijk Groep: www.vandijkgroep.nl.

Andere nieuwsberichten

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

VDG Real Estate verkoopt derde top-asset aan Australisch Macquarie Asset Management

Gemert, 14 december 2023| VDG Real Estate heeft het state-of-the-art ontwikkeling VDG Warehouse Helmond verkocht aan Macquarie Asset Management. Het …
Lees meer